הוספת מרפסות משדרגת את הבניין

הוספת מרפסות משדרגת את איכות החיים ומעלה את ערך הנכס. באופן עקרוני מדובר על מרפסת שמש, שיכולה לשמש כחצר קטנה וצמודה בלי דשא טבעי. המרפסת היא חלל שמאפשר אחסון חפצים וחיסכון במקום בתוך הדירה. כמעט כל הדירות החדשות נבנות עם מרפסת מן הסוג הזה, אך האפשרות להוספה רלוונטית גם עבור בעלי בתים במבנים יחסית ישנים. הבעיה היא שלא בכל הרשויות המקומיות ניתן להוסיף מרפסת ולכן חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע.

במידה ולא כל הדיירים רוצים תוספת של מרפסת, נדרש אישור בחתימה של 75% לפחות כדי לבצע הוספת מרפסות. אפשר לבחור נציגים שיקבלו את אישור הדיירים או לרכז את הבקשות בפגישה מסודרת. ברוב המקרים החברה שבונה את המרפסת היא גם זו שעורכת את השיחות עם הדיירים בבניין. מבחינת גודל, הרשויות מאשרות בנייה של מרפסות עד 10% משטח הדירה ועד 14 מ"ר – לפי השטח הגדול יותר. במקרים של אחוזי בנייה לא מנוצלים, העירייה יכולה לאשר תוספת של כמה מטרים רבועים מעל האמור לעיל.

כמה עולה לבנות מרפסת והאם יש צורך בתשלום מיסים?

העלות הממוצעת של הוספת מרפסות עומדת על 6,000 ש"ח לכל מ"ר, כאשר בסופו של דבר מדובר על 72,000 ש"ח לשטח של 12 מ"ר. חברות הבנייה מחלקות את הסכום לתשלומים וניתן להתמקח איתן לגבי סטנדרטים וחומרי גלם. עם זאת, יש להביא בחשבון את היטל ההשבחה שגובה הרשות המקומית. על מרפסת ששטחה עד 14 מ"ר אין תשלום ארנונה על פי חוק ולא כל הרשויות מקפידות על כך.

לסכום, לתהליך של הוספת מרפסות לדירה יש יתרונות רבים. הוא מחייב יצירת קשר עם יזמים ובחירת חברה מבצעת.